Voit myös soittaa tilauksesi 045 158 2631 - yli 50e tilaukset ilman postikuluja

Miksi hopea tummuu ja miten säilyttää hopeakorut?

Miksi hopea tummuu?

Hopea tummuu luonnollisen kemiallisen reaktion seurauksena, kun se altistuu rikkidioksidille ja rikkivedylle ilmassa. Tämä reaktio johtaa hopeasulfidin muodostumiseen pinnalle, mikä aiheuttaa tummumisen. Myös muut tekijät, kuten ihon pH-arvo, iholla olevat voiteet ja parfyymit sekä ilmansaasteet, voivat vaikuttaa hopean tummumiseen.

Miten hopeaa kannattaa säilyttää?

Hopeakorujen säilyttämisessä on joitakin perusperiaatteita, jotka auttavat ehkäisemään tai hidastamaan tummumista:

  • Ilmatiivis säilytys: Säilytä hopeaesineet ilmatiiviissä pusseissa, kuten pienissä suljettavissa minigrip-pusseissa. Korupajamme lähettää hopeaketjuja sisältävät korut tällaisissa pusseissa lahjapussin sisällä. Tämä estää rikkidioksidia ja muita aineita pääsemästä hopean pintaan.
  • Rikin poistaminen: Voit laittaa säilytyspussiin pienen palan alumiinifoliota, joka sitoo rikkiä ja estää hopean tummumista.
  • Eroon kosteudesta: Pidä hopeaesineiden säilytyspaikka kuivana. 
  • Erillään muista metalleista: Jotkut metallit voivat kiihdyttää hopean tummumista, joten on hyvä idea säilyttää hopeaesineet erillään muista metalleista.
  • Vältä suoraa kosketusta: Älä koske hopeaesineisiin paljain käsin, koska ihon öljyt voivat edistää tummumista. Käytä käsineitä tai pidä esineitä reunasta.
  • Puhdista säännöllisesti: Puhdista hopeaesineet säännöllisesti pehmeällä liinalla poistaaksesi öljyt ja liat. Jos hopea on jo tummunut, voit käyttää hopeanpuhdistusainetta tai muita kotikonsteja, kuten hammastahnaa, mutta varmista, että ne eivät vahingoita esineen pintaa.
  • Vältä kemikaaleja: Älä säilytä hopeaesineitä paikoissa, joissa ne altistuvat voimakkaille kemikaaleille, kuten kylpyhuoneissa, joissa on usein korkea kosteus ja käytetään monenlaisia puhdistusaineita.

Noudattamalla näitä ohjeita voit nauttia hopeakorujesi kauniista kiillosta pidempään!

huom. korupajamme korujen muut käyttö- ja hoito-ohjeet löytyvät täältä: https://korupajamariansydan.fi...

Lahjakortti