Tilaukset myös soittamalla 0451582631 ja sähköpostilla info@korupajamariansydan.fi

Usko ja toivo koruina: ihmiset löytävät rauhaa kristillisistä symboleista

Korona-pandemian, ilmastonmuutoksen ja muiden maailmanlaajuisten kriisien keskellä monet ihmiset etsivät lohtua ja toivoa kristillisistä symboleista. Ristit, rukousnauhat, enkelit, rauhankyyhkyt ja usko-toivo-rakkaus korut ovat suosittuja koruja, jotka ilmaisevat kantajansa uskoa, arvoja ja henkisyyttä.

Risti on kristinuskon tunnetuin symboli, joka muistuttaa Jeesuksen uhrauksesta ja ylösnousemuksesta. Ristikorut ovat yleisiä protestanttisissa kirkkokunnissa. Risti voi olla yksinkertainen tai koristeellinen, ja siihen voi liittyä muita symboleja, kuten sydän, kruunu tai ankkuri.

Rukousnauhat eli rukoushelmet ovat helminauhoja, joita käytetään rukouksen apuna. Rukousnauhoja on erilaisia kaulassa pidettävät rukoushelmet, rannekoru rukousnauhat ja taskurukousnauhat eli matkarukousnauhat. 

Enkeli on taivaallinen olento, joka välittää Jumalan sanomaa ja suojelusta. Enkelikorut ovat kantajalleen muistutus Jumalan läsnäolosta ja rakkaudesta. Enkeli voi olla esitetty siipien, sädekehän tai valon avulla. 

Rauhankyyhky on yleismaailmallinen rauhan symboli, joka juontaa juurensa Nooan arkista. Rauhankyyhkykorut ovat kantajalleen toivon ja rauhan viesti. Rauhankyyhky voi olla yhdistetty oliivipuun oksaan, joka on myös rauhan vertauskuva.

Usko-toivo-rakkaus on kristillinen kolminaisuus, joka perustuu Paavalin kirjeeseen korinttolaisille. Usko-toivo-rakkaus korut koostuvat kolmesta symbolista: risti, ankkuri ja sydän. Risti edustaa uskoa Jumalaan, ankkuri edustaa toivoa tulevaisuudesta ja sydän edustaa rakkautta Jumalaan ja lähimmäisiin.

Kristittyjen uskonnolliset korut ovat siis paitsi kauniita asusteita, myös henkilökohtaisia merkityksiä sisältäviä esineitä. Ne voivat auttaa kantajaansa löytämään lohtua ja toivoa vaikeina aikoina, kun maailma tuntuu epävarmalta ja pelottavalta. Ne voivat myös olla tapa jakaa omaa uskoa ja arvoja muille ihmisille. Uskonnolliset korut ovat siis enemmän kuin koruja, ne ovat elämäntapa

Korupaja Marian sydämen asiakkaita, jotka ovat antaneet luvan tilanteensa esittelyyn:

Liisa on opettaja, joka kantaa kaulassaan rukousnauhaa, jossa on helmiä. Hän sanoo, että rukousnauha on hänelle tapa rukoilla päivän aikana. Hän sanoo, että rukousnauha auttaa häntä keskittymään olennaiseen ja löytämään rauhaa ja iloa. Hän sanoo, että rukousnauha on myös muistutus siitä, että Jumala on hänen kanssaan kaikissa tilanteissa.

Sanna on äiti, joka on sairastunut syöpään. Hän kantaa kaulassaan riipusta, jossa on kolme symbolia: risti, ankkuri ja sydän. Hän sanoo, että riipus on hänelle lohtu ja toivo vaikeina aikoina. Hän sanoo, että risti edustaa uskoa Jumalaan, ankkuri edustaa toivoa tulevaisuudesta ja sydän edustaa rakkautta Jumalaan ja lähimmäisiin. Hän sanoo, että riipus on myös muistutus siitä, että Jumala on hänen turvansa ja voimansa.

Mikko on insinööri, joka on kiinnostunut luonnontieteistä ja teknologiasta. Hän kantaa ranteessaan ranneketta, jossa on kaksi symbolia: risti ja ikhtys eli kristityn kala. Hän sanoo, että risti on hänelle merkki siitä, että Jeesus on hänen pelastajansa ja ystävänsä. Hän sanoo, että ikhtys on hänelle merkki siitä, että hän on osa kristittyä yhteisöä, joka on ollut olemassa jo kaksi tuhatta vuotta. Hän sanoo, että korut ovat myös tapa ilmaista omaa uskoa ja arvoa muille ihmisille.


#uskonnollisetkorut #risti #rukousnauha #enkeli #rauhankyyhky #uskotoivorakkaus #lohtuajatoivoa #uskoarvojajahenkisyys #korutovatmerkityksiä #elämäntapakoruina

Lahjakortti