Tilaukset myös soittamalla 0451582631 ja sähköpostilla info@korupajamariansydan.fi

Rippikoulu ja rippilahjat

Rippikoulu on kristillinen opetusjakso, joka valmistaa nuoria kristinuskon perusteiden ja seurakunnan jäsenyyden hyväksymiseen. Rippikouluun osallistuminen on monissa kristillisissä kirkoissa edellytys konfirmaatiolle eli kirkolliselle vahvistukselle. Rippikouluja järjestetään eri ikäisille nuorille eri puolilla maailmaa, ja niiden kesto, sisältö ja käytännöt voivat vaihdella kirkkokunnittain ja kulttuureittain.

Rippikoulun historia

Rippikoulun juuret ulottuvat varhaisiin kristillisiin aikoihin. Alun perin rippikoulua ei järjestetty säännöllisesti tai yhtenäisesti, vaan opetus annettiin tarpeen mukaan kasteen valmistelun yhteydessä tai myöhemmin kristityksi tuleville. Keskeinen tavoite oli opettaa uskon perusteita ja valmistaa henkilö kirkolliseen elämään.

Keskiajalla rippikouluista tuli yleisiä, ja niiden kautta opetettiin niin kasteen, ehtoollisen kuin synnintunnustuksenkin merkitystä. Rippikoulusta tuli myös väylä täysivaltaiseen kirkon jäsenyyteen, kun nuori sai osallistua ehtoolliseen ja muuhun kirkolliseen elämään. Reformaation myötä rippikoulun merkitys korostui erityisesti protestanttisissa kirkoissa, kun kirkollinen opetus ja raamatulliset opit haluttiin tuoda kaikkien ymmärrettäviksi ja omaksuttaviksi.

Rippilahjojen hankkiminen

Rippilahjat ovat perinne monissa maissa, ja ne ovat tavallisesti lahjoja, joita annetaan nuorelle konfirmaation yhteydessä. Rippilahjat voivat olla sekä symbolisia että käytännöllisiä ja ne voivat vaihdella perheiden ja alueiden välillä. Tyypillisiä rippilahjoja voivat olla esimerkiksi:

  • Rippiristi: Usein perinteinen lahja, joka voi olla esimerkiksi hopeaa, kultaa tai muuta metallia. Risti symboloi uskonnollista sitoutumista ja on monille tärkeä muisto konfirmaatiosta.
  • Raamattu tai hengellinen kirja: Raamatun tai hengellisen kirjan antaminen symboloi uskonnollisen kasvatuksen jatkamista ja tutkimusta.
  • Kello tai koru: Käytännöllinen lahja, joka voi olla muistona tärkeästä päivästä.
  • Raha tai lahjakortti: Monet antavat myös rahaa tai lahjakortteja, jotta nuori voi valita itselleen mieluisen lahjan tai käyttää sitä tulevaisuuden tarpeisiin.
  • Muistoaiheiset esineet: Esimerkiksi kehystetty konfirmaatiokuva, taulu tai muu muisto.

Rippilahjojen hankkiminen voi olla merkittävä tapahtuma sekä lahjan antajille että saajalle. Lahjojen valinnassa pyritään usein ottamaan huomioon nuoren mieltymykset ja tarpeet, samalla kun halutaan antaa lahja, joka symboloi uskonnollista merkkipaalua.

Kaiken kaikkiaan rippikoulun ja konfirmaation rituaalit ovat tärkeitä uskonnollisia tapahtumia monille kristityille perheille, jotka vahvistavat uskonnollista identiteettiä ja yhteisön jäsenyyttä.

Korupajamme rippilahjat ja rippikortit löytyvät täältä: https://korupajamariansydan.fi...

Lahjakortti